Audi A6 Avant: 48 Volt-hybride met inhoud

Audi A6 Avant: 48 Volt-hybride met inhoud

Een paar weken na de berline onthult Audi nu de breakversie Avant van zijn nieuwe A6. Die neemt onder meer de nieuwe milde hybridisering onder 48 volt over van de vierdeurs.

Microhybridisering begint stilaan dé ‘betaalbare’ oplossing te worden om de uitstoot van verbrandingsmotoren te verlagen. Het vormt een tussenstap tussen duurdere (plug-in) hybrides en klassieke auto’s. In de nieuwe familie van de Audi A6 en A6 Avant vertaalt zich dat in een alternator-starter die tijdens het vertragen tot 12 kW stroom kan opwekken, die dan in een kleine lithium-ionbatterij wordt opgeslagen. Daardoor kan het stop-startsysteem de motor al uitschakelen onder de 22 km/u. Bovendien kan de motor worden stilgelegd tussen 55 en 160 km/u als je uitrolt. Het systeem werkt onder en boordspanning die op de V6-motoren is verhoogd van 12 naar 48 Volt en zou volgens Audi een besparing van tot 0,7 l/100 km opleveren.

Koffer even groot, interieur nog ruimer

Op praktisch vlak zien we dat de nieuwe A6 Avant een even grote koffer heeft als zijn voorganger: 565 tot 1.680 liter. Dat is iets minder dan zijn eeuwige rivalen BMW 5-Reeks en Mercedes E-Klasse (respectievelijk 570/1.700 en 670/1.820 liter), maar de A6 Avant zou volgens Audi “meer binnenruimte bieden dan zijn rivalen”…


Publicité

Delen