Audi e-tron: 80.000 euro alstublieft

Audi e-tron: 80.000 euro alstublieft

Audi heeft tijdens zijn jaarlijkse persconferentie bekend gemaakt hoeveel zijn binnenkort te lanceren elektrische SUV e-tron moet kosten: 80.000 euro.

We vertelden het begin dit jaar al: Audi gebruikt het salon van Brussel om het orderboekje te openen voor zijn twee eerste elektrische modellen, die worden gebouwd in zijn Belgische fabriek in Vorst. De SUV e-tron start het offensief eind dit jaar en krijgt in 2019 het gezelschap van de coupé-berline e-tron Sportback. Maar buiten de 2.000 euro voorschot die vereist waren om er een te kunnen bestellen, hadden we tot op heden nog geen idee van de prijs.

80.000 euro in Duitsland

Nu de productiestart dichterbij komt, heeft Audi tijdens zijn jaarlijkse persconferentie een eerste officiële prijs aangekondigd: 80.000 euro. Dat is de prijs voor de Duitse markt, die nog wel lichtjes zal veranderen voor het model in de Belgische catalogus komt, onder meer omdat wij meer btw moeten betalen. Maar het geeft alvast een idee van het budget dat je mag opzijzetten wil je met deze eerste elektrische auto van het merk met de vier ringen kunnen genieten.

Al 340 Belgische bestellingen

Daarmee weten de 340 Belgen die al een voorschot hebben gestort om hun interesse te tonen al een beetje hoeveel het hen zal kosten voor hun “speeltje” wordt geleverd. Dat kan trouwens ten vroegste eind dit jaar.


Publicité

Delen