Audi e-tron: Brusselse voorstelling geannuleerd

Audi e-tron: Brusselse voorstelling geannuleerd

Slecht nieuws voor België: de officiële onthulling van de elektrische SUV van Audi op 30 augustus in Brussel gaat niet door. Ze wordt uitgesteld en verplaatst naar de Verenigde Staten.

Op 30 augustus van dit jaar zouden alle schijnwerpers op Brussel gericht zijn. Audi had namelijk deze symbolische plek uitgekozen om zijn elektrische SUV e-tron officieel en zonder enige camouflage voor te stellen. De e-tron zal namelijk worden gemaakt in de Audi-fabriek in Vorst, waar de productie van de kleine A1 zopas is stopgezet. Maar plots lijkt de bliksem in te slaan: Audi stelt het evenement uit. En het verplaatst het naar de Verenigde Staten.

Arrestatie van CEO

Volgens onze collega’s van Automotive News zou deze agendawijziging te maken hebben met de recente arrestatie van Audi’s CEO Rupert Stadler voor zijn betrokkenheid bij het Dieselgate-schandaal. Audi zelf beweert dat de annulering er puur komt om “organisatorische redenen” en bevestigt dat de voorstelling wordt verplaatst naar de Verenigde Staten, zonder echter een nieuwe datum op te geven.

Ingehaald door Mercedes?

Daardoor zal de Audi e-tron zijn lancering niet voor de elektrische SUV van rivaal Mercedes kunnen inplannen. De Mercedes EQC zou namelijk begin september debuteren in Stockholm en dus zijn landgenoot de kaas van de boterham eten. Audi benadrukt wel dat deze agendawijziging niets verandert aan de geplande verkoopstart van zijn elektrische SUV. Hij komt nog steeds zoals aangekondigd eind dit jaar op de markt. Op dat vlak blijft de e-tron dus wel zijn voorsprong behouden, want de EQC wordt ten vroegste volgend jaar in de showrooms verwacht.


Publicité

Delen