Audi e-tron GT Concept: afspraak in 2020

Audi e-tron GT Concept: afspraak in 2020

Eindelijk maken we kennis met de bloedmooie elektrische sportcoupé van Audi, de concept e-tron GT. Goed nieuws voor wie hem wel kan smaken: Audi bevestigt dat de productie al in 2020 start.

 

Na een reeks teasers via onder meer een klein filmpje gevolgd door de eerste officiële foto’s van een prototype dat nog vol met camouflagetape hing krijgen we eindelijk de concept Audi e-tron GT in volle glorie te zien. Esthetisch gezien is het een lange vierdeurscoupé van bijna 5 meter geworden (4,96 meter), maar wel met een relatief laag dak (1,38 meter). De naar achteren toe aflopende daklijn verwijst naar de Sportback-modellen met verbrandingsmotor uit de Audi-catalogus.

Audi Sport

Dit elektrische model is het werk van de afdeling Audi Sport van de Duitse constructeur. Audi Sport heeft nauw samengewerkt met Porsche en koos voor twee elektromotoren (een per as) die samen goed zijn voor 434 kW (590 pk). Audi kondigt een sprint van 0 naar 100 km/u aan in 3,5 seconden en van 0 naar 200 km/u in nauwelijks 12 seconden. Om het rijbereik niet al te veel te schaden, is de topsnelheid begrensd op 240 km/u. Dat blijft ‘voldoende’ om geen modderfiguur te slaan op de Duitse Autobahn, uiteraard.

90 kWh

De concept e-tron GT heeft een batterij van 90 kWh. Dankzij een geperfectioneerde regeneratiefunctie bij het remmen (waardoor de auto vertragingen van tot 0,3 G kan opwekken zonder zijn schijfremmen aan te spreken) kan hij op de WLTP-cyclus tot 400 kilometer rijden tussen twee laadbeurten. Daarna kan de conceptcar op de gebruikelijke manier worden opgeladen, of bliksemsnel aan snellaadpalen van 800 V, net zoals zijn neef Porsche Taycan (zodat hij 320 kilometer rijbereik recupereert in 20 minuten). Er komt ook een inductief laadsysteem met een vermogen van 11 kW. Dat is een praktische oplossing om op één nacht thuis “vol te tanken” zonder met stekkers aan de slag te moeten.

Productie in 2020, levering in 2021

Na de SUV e-tron in 2018 en de e-tron Sportback in 2019 start de productie van deze e-tron GT in 2020. Audi bevestigt dat de eerste leveringen van de elektrische sportcoupé begin 2021 zullen volgen.


Publicité

Delen