Audi e-tron kampt al met leveringsachterstand

Audi e-tron kampt al met leveringsachterstand

De elektrische SUV Audi e-tron die een paar weken geleden werd onthuld zou nog eind dit jaar op de weg moeten komen. Maar het ziet ernaar uit dat de eerste leveringen al minstens een maand vertraging oplopen.

 

De opstart van de massaproductie van een elektrische auto loopt niet altijd over rozen. Ook Audi lijkt te kampen met een aantal kleine tegenvallers. Nadat de Duitse krant Bild am Sonntag meldde dat er waarschijnlijk vertraging zat op de levering van de eerste exemplaren van de SUV e-tron heeft constructeur nu bevestigd dat de leveringstermijn met 4 weken is verlengd.

Nieuwe homologatie

Volgens onze collega’s van Automotive News Europe, die een woordvoerder van het Duitse bedrijf citeren, zouden de ingenieurs van Audi hen vertellen dat een nieuwe homologatieprocedure van kracht is. Daardoor zou op het laatste moment een deel van de sturingselektronica in de elektrische SUV zijn aangepast.

Krachtmeting met LG Chem?

Bovendien zou LG Chem, de Koreaanse batterijleverancier, zijn tarief met 10 procent willen verhogen, zo beweert nog Bild am Sonntag, wegens “de sterke vraag”. Dat conflict zou ook vertragingen met zich meebrengen bij de afwerking van de eerste auto’s nu beide bedrijven hun contract aan het heronderhandelen zijn. Maar LG Chem en Audi wensen op die laatste informatie geen commentaar te geven.


Publicité

Delen