Audi e-tron onthult interieur

Audi e-tron onthult interieur

Het lange wachten komt op zijn einde: Audi zou binnenkort de definitieve versie van zijn elektrische SUV e-tron volledig blootgeven. Maar om eerst nog even de schijnwerpers die richting uit te krijgen, laat de e-tron nu reeds als voorsmaakje zijn interieur zien.

De goed georganiseerde marketingcampagne – met uitzondering van de kleine ‘tegenvaller’ die zijn onthulling lichtjes uitstelt en verplaatst van Brussel naar de Verenigde Staten – rond de komst van Audi’s eerste elektrische SUV gaat onverdroten verder. Nadat hij al een paar keer in zijn “bijna definitieve” vorm is verschenen en zijn officiële prijskaartje en aerodynamische kenmerken heeft onthuld, geeft de e-tron nu zijn bestuurderspost bloot. Audi heeft duidelijk beslist om niet af te wijken van de klassieke uitstraling die we kennen uit de rest van het gamma. We zien hetzelfde dashboard als in de meest recente modellen van het merk (A8, A7, A6), met vooral de twee boven elkaar geplaatste aanraakschermen op de lichtjes naar de bestuurder gerichte middenconsole. Die twee schermen werken bovendien samen met een derde voor de ogen van de bestuurder, dat de traditionele tellerpartij vervangt.

Schermen in plaats van buitenspiegels

Als we de deurpanelen wat meer in detail bestuderen, dan zien we echter wel een paar nieuwe schermen die we nog niet eerder tegenkwamen in het Audi-gamma, of in om het even welke productiewagen. Ze wijzen op de aanwezigheid van camera’s buiten ter vervanging van de traditionele buitenspiegels. Audi benadrukt dat het beeld op de schermpjes kan worden aangepast in functie van de omgeving waar je rijdt (bijvoorbeeld op de snelweg) of de rijsituatie (bijvoorbeeld parkeren). De bestuurder kan bovendien inzoomen op het beeld.

Ruim interieur

Verder zien we dat het ruimteaanbod op de achterbank zeer genereus lijkt op de foto van het achterste deel van het interieur die Audi heeft verspreid. Al hadden we niet anders verwacht gezien de enorme wielbasis van de e-tron: 2,93 meter. Verder laat het merk met de vier ringen weten dat de auto kan worden uitgerust met een hifi-systeem van Bang&Olufsen met een vermogen van liefst 750 Watt. Dat zou de sfeer aan boord van deze naar verwachting fluisterstille elektrische SUV een pak vrolijker moeten maken.


Publicité

Delen