Audi e-tron: productie in Brussel is gestart

Audi e-tron: productie in Brussel is gestart

Nu maandag start de Belgische Audi-fabriek in Vorst met de productie van de elektrische SUV e-tron. De officiële onthulling staat gepland voor 17 september.

We weten ondertussen al dat Audi zijn strategie heeft aangepast en niet langer van plan is om zijn eerste elektrische SUV in Brussel voor te stellen. Het evenement is verplaatst naar San Francisco en vindt plaats op 17 september. Dat neemt niet weg dat de SUV e-tron nog steeds in onze hoofdstad wordt geassembleerd. Audi meldt trouwens dat op deze eerste dag van het nieuwe schooljaar de productie van de elektrische SUV officieel van start is gegaan.

200.000 uur

Ter herinnering: begin augustus is de fabriek in Brussel gestopt met de productie van de compacte A1 nadat er meer dan 900.000 exemplaren voor de hele wereld van de band waren gelopen. De fabriek in Vorst, die volledig is verbouwd om voortaan Audi’s eerste elektrische SUV te kunnen bouwen, heeft onder meer een nieuwe zone voor batterijproductie en een systeem dat deze batterijen automatisch naar de assemblagelijn brengt. In totaal hebben de werknemers van de site 200.000 uur opleiding gevolgd om hen voor te bereiden op het werk aan de elektrische SUV. Het avontuur voor de Belgische fabriek begint dus nu.


Publicité

Delen