Audi: terug plug-in hybrides in 2019

Audi: terug plug-in hybrides in 2019

Een merkwaardig neveneffect van de introductie van de WLTP-homologatienorm is dat diverse “schone” automodellen vandaag niet meer verkrijgbaar zijn. Zo ook bij Audi, dat geen enkele plug-in hybride meer in zijn aanbod heeft. Maar de terugkeer van de A3 en Q7 e-tron staat voor volgend jaar op de planning.

 

Dit neveneffect van de introductie van de WLTP-norm is een beetje verrassend: de norm, die de automarkt “schoner” moest maken, heeft ook een aantal “schone” modellen uit het aanbod geduwd… Dat is onder meer het geval bij Audi, dat zijn A3 e-tron en Q7 e-tron niet langer kan aanbieden aan klanten die geïnteresseerd zijn in stekkerhybride technologie bij gebrek aan nieuwe homologatie.

“Tijdelijke” onderbreking

Een aantal constructeurs is door de WLTP-norm gestopt met de verkoop van modellen of versies die het einde van hun levensloop naderen om zich de kosten voor een nieuwe homologatie te besparen. Bij Audi is dat echter duidelijk niet het geval. De Belgische invoerder bevestigt ons dat de twee plug-in hybrides niet vroegtijdig op pensioen zijn gestuurd zoals we hadden kunnen vrezen, zeker voor de A3 Sportback e-tron, die toch al op leeftijd begint te komen. De invoerder belooft ons echter dat de Q7 e-tron en A3 Sportback e-tron van de huidige generatie wel degelijk terug naar de catalogus zullen komen in 2019. De A3 Sportback e-tron zou daarbij geen technische evoluties ondergaan en “gewoon” zijn homologatie opnieuw moeten regelen. De SUV Q7 e-tron moet daarentegen een meer diepgaande technische aanpassing ondergaan om de nieuwe homologatie te kunnen halen. De details van die aanpassingen zijn echter nog niet gekend.


Publicité

Delen