Automobili Pininfarina PF0: elektrische hypercar op zijn Italiaans

Automobili Pininfarina PF0: elektrische hypercar op zijn Italiaans

De officiële onthulling van deze elektrische hypersportwagen van Pininfarina staat op de planning voor het salon van Genève in maart 2019, maar een aantal potentiële klanten mag hem over een paar dagen al gaan ontdekken tijdens een privésessie.

 

Een paar weken geleden kondigde de Italiaanse ‘meester’ Pininfarina aan dat hij een elektrische hypersportwagen op de markt wou brengen onder een nieuwe merknaam: Automobili Pininfarina. Na de eerste schetsen van het koetswerk van de exclusieve supersporter, die we voorlopig kennen onder zijn codenaam PF0, maken we vandaag kennis met een eerste tekening van het dashboard. Een deel van de toekomstige klanten van deze handgebouwde auto, waarvan maximaal 150 exemplaren zullen worden gemaakt, zullen binnenkort al mogen komen kijken naar een nog duidelijker weergave. Ze zijn namelijk uitgenodigd op een privéfeestje in het kader van de elegantiewedstrijd van Pebble Beach, in Californië. Het ‘gewone volk’ moet wachten tot maart 2019, wanneer de auto debuteert op het salon van Genève. De eerste leveringen zouden dan begin 2020 aanvangen.

 

De sterkste Italiaan ooit

De technische details van de zuiver elektrische sporter blijven nog geheim. We weten alleen dat hij in minder dan 2 seconden naar de 100 km/u zou sprinten, dat hij meer dan 300 km/u haalt en dat het rijbereik boven de 500 kilometer ligt. Automobili Pininfarina beweert zelfs dat dit “de krachtigste Italiaanse sportwagen ooit” wordt. Dat is toch al een vorm van kleur bekennen als je weet hoeveel vermogen de sterkste Ferrari’s en Lamborghini’s ontwikkelen.


Publicité

Delen