Batterijproductie: Nissan kan eindelijk de bladzijde omslaan

Batterijproductie: Nissan kan eindelijk de bladzijde omslaan

Nadat Nissan zich verplicht zag om de verkoop van zijn batterijdivisie te annuleren, kan het nu melden dat een nieuw akkoord is gesloten, deze keer met het Chinese bedrijf Envision.

Bij de aanvang van zijn elektrische avontuur zette Nissan in op een ‘interne’ productie van de batterijen van zijn modellen, meer bepaald voor de eerste generatie van zijn Leaf. Het ging destijds in zee met de Japanse specialist NEC voor de oprichting van “Automotive Energy Supply Corp” of AESC. Die keuze werd toen “strategisch” genoemd omdat Nissan niet van een externe leverancier afhankelijk wou zijn. Maar sindsdien heeft de constructeur het geweer van schouder gewisseld en geeft het toch de voorkeur aan een externe leverancier voor zijn batterijen. Op die manier kan het de concurrentie uitspelen voor zo interessant mogelijke prijzen, maar ook om de jongste innovaties te kunnen gebruiken in dit domein, dat in volle technologische ontwikkeling verkeert. Dus moest het van AESC af…

Nieuwe poging

Nadat het vorige maand geen andere keuze had dan de verkoop af te blazen van AESC aan het Chinese kapitaalfonds GSR, dat niet het nodige geld bij elkaar wist te brengen, heeft Nissan nu een andere overnemer gevonden: de gigant Envision. Dat bedrijf is gespecialiseerd in hernieuwbare energie. Daarmee kan Nissan eindelijk de bladzijde omslaan en zijn batterijfabrieken in het Britse Sunderland en het Amerikaanse Smyrna aan de nieuwe Chinese eigenaar overlaten.


Publicité

Delen