Bee Concept : voorproefje van de mobiliteit van morgen

Vraagt u zich af hoe de mobiliteit van morgen er zal uitzien als elektrische en autonome auto’s ingeburgerd zullen zijn? Het team van Continental geeft ons al een voorproefje met de Bee Concept.

“Voertuigen zonder bestuurder zullen in de toekomst de voornaamste transportmethode worden voor mensen en goederen in drukbevolkte gebieden”,

weet Dr. Elmar Degenhart , voorzitter van toeleverancier en bandenproducent Continental. Het is een kwestie van tijd voor dergelijke autonome ‘robots’ de plak zullen zwaaien in stedelijke gebieden. Om dit te illustreren heeft Continental zopas een concept van een autonoom elektrisch voertuig onthuld, de Bee. Dit is meteen de technologie die Continental op middellange termijn hoopt te verspreiden.

Geconnecteerd en polyvalent

In de video die Continental publiceerde krijgen we ook de specificaties van dit 100% elektrische voertuig te zien, want het heeft een autonomie van 350 km en het haalt een topsnelheid van 60 km/u. Dit moet het leven van stedelingen vereenvoudigen. Men zal een voertuig immers via een smartphone app kunnen bestellen. Het zal de passagier herkennen en met andere voetgangers communiceren via schermen op het koetswerk. Door de autonome mobiliteit zullen vier Bee’s slechts de plaats van één conventionele wagen innemen. Het koetswerk waarin de passagier wordt vervoerd, zal ook makkelijk kunnen worden geruild voor een ‘mini container’ om goederen te vervoeren.

Videobron : https://www.continental-corporation.com/en/products-and-innovation/innovation/automated-driving/vehicle-concept-bee-95766#lightbox2-7hv9ji18iu9bwrs50tcfl7uur


Publicité

Delen