Belgisch Umicore helpt BMW om Europese batterijgigant te worden

Belgisch Umicore helpt BMW om Europese batterijgigant te worden

Het Belgische Umicore, het Zweedse Northvolt en het Duitse BMW richten samen een technologieconsortium op om batterijen voor elektrische auto’s te gaan bouwen en recycleren.

 

BMW Group, Northvolt en Umicore hebben een zopas een technologieconsortium opgericht om “nauw samen te werken aan de continue ontwikkeling van een volledige en duurzame recyclage van batterijcellen voor geëlektrificeerde auto’s in Europa”. In het hart van dit partnership vinden we het idee om een Europese batterijgigant op te richten. Maar de bedrijven willen ook een volledige levenscyclus beheren voor de toekomstige aandrijfbatterijen van auto’s.

Van productie tot recyclage

De nieuwe batterijen die worden bedacht door de Zweedse reus Northvolt zullen al van bij hun ontwikkeling worden berekend op hun uiteindelijke recyclage. Nadat ze eerst als aandrijfbatterij zijn gebruikt in een auto (van de BMW-groep) krijgen ze nog een tweede leven als vaste energiedrager. Maar dat is niet alles: aan het einde van die levensfase worden de cellen volledig gerecycleerd en worden de grondstoffen erin hergebruikt voor de productie van nieuwe batterijen dankzij de Belgische specialist op dit vlak, Umicore. “Het is prettig om vast te mogen stellen dat de producttechnologie en de recyclagediensten van Umicore essentiële katalysatoren zijn in deze technologische alliantie met BMW en Northvolt”, zo verklaarde Umicore-CEO Marc Grynberg.


Publicité

Delen