BMW (bijna) klaar voor inductief laden

BMW (bijna) klaar voor inductief laden

Zoals beloofd biedt BMW voortaan de mogelijkheid om zijn 530e iPerformance op te laden via een inductief systeem. Al kan dat aanvankelijk enkel in Duitsland en is het alleen beschikbaar voor professionele klanten.

Ooit zal het ‘karwei’ van je plug-in hybride auto aan de stekker te moeten hangen bij het thuiskomen misschien iets uit het verleden zijn. BMW kondigt in elk geval de lancering aan van zijn inductief laadsysteem voor zijn 530e iPerformance. In de praktijk bestaat het systeem zoals BMW dat aanbiedt uit twee platen: een die onderaan de auto geschroefd is en een die op de grond bevestigd is op een plaats die de klant zelf kiest. Dat kan in de garage zijn, maar ook op een oprit of een koer, want BMW benadrukt dat het systeem weerbestendig is. Zodra de auto boven de grondplaat geparkeerd staat, start het laden automatisch.

Leasing… Maar niet in België

Met een beloofd rendement van 85 procent ontwikkelt het inductieve laadsysteem van BMW een vermogen van 3,2 kW. Daarmee laat de batterij van de 530e iPerformance zich laden in zo’n 3,5 uur. Particulieren hebben echter pech: het systeem wordt voorlopig enkel aangeboden in het kader van een leasingcontract. Aanvankelijk brengt BMW het bovendien enkel op de markt in Duitsland, maar het zegt het later ook uit te willen rollen naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan en China. Wij Belgen zien het aan ons voorbij gaan. Of toch in elk geval op korte termijn…


Publicité

Delen