BMW: elektrische iX3 komt dichterbij

BMW: elektrische iX3 komt dichterbij

BMW trekt in Peking het doek van een elektrische versie van zijn SUV X3. Hij heet iX3 en wordt eerst voorgesteld als een conceptcar. Het zal namelijk nog tot 2020 duren voor we de productieversie zullen kunnen bestellen.

Bij monde van zijn leider Harald Krüger heeft BMW onlangs aangekondigd dat het tegen 2025 liefst 12 zuiver elektrische modellen wil aanbieden in zijn gamma. Die worden allemaal opgenomen in de nieuwe i-familie van BMW, waarvan de eerstvolgende verwachte telg de i4 wordt. Maar in het aanbod zullen ook elektrische versies zitten van bestaande BMW-modellen. Zo komt er bijvoorbeeld een variant van de recente SUV X3. Die zou in 2020 op de markt komen, maar BMW wil ons al een eerste blik op de toekomst geven tijdens het komende salon van Peking.

Versmolten nieren

BMW heeft deze informatie zelf verspreid via Twitter in de vorm van deze boodschap: “Er is iets opwindends op komst… Blijf in contact op het autosalon van Peking 2018”. In het filmpje dat erbij wordt getoond, zien we de naam Concept iX3 verschijnen, met bovendien een typisch BMW-radiatorrooster waarvan de ‘nieren’ echter met elkaar versmolten zijn. Dat zou een kenmerkende visuele trek kunnen worden van alle geëlektrificeerde BMW’s. In een tweede filmpje dat daarna is gepost, zien we bovendien de klassieke velgen van de X3 ‘vol’ worden op de iX3 Concept en dus gestroomlijnder.


Publicité

Delen