BMW mikt op 700 kilometer rijbereik tegen 2021

BMW mikt op 700 kilometer rijbereik tegen 2021

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie gaf BMW een paar details over zijn toekomstplannen, en dan vooral over de elektrische strategie. Het merk wil dat tegen 2021 zijn elektrische modellen een rijbereik bieden van 700 kilometer en dat dat zijn plug-in hybrides minstens 100 kilometer elektrisch kunnen rijden.

Harald Krüger, de CEO van BMW, herhaalde tijdens de jaarlijkse persconferentie van de groep dat we van hen tegen 2025 een vloot van 25 nieuwe geëlektrificeerde modellen mogen verwachten. De helft daarvan (dus zo’n twaalftal) zou zuiver elektrisch aangedreven zijn. Een van die nieuwe modellen wordt de BMW i4, die in 2020 op de weg zal rondrijden. Tijdens het jongste salon van Genève bevestigde het merk namelijk dat dit model, dat is afgeleid van de conceptcar i Vision Dynamics “binnen de twee jaar” op de markt zou komen.

eDrive van de vijfde generatie

Andere belangrijke informatie die we van Krüger kregen: vanaf 2021 zullen de elektrische modellen van BMW gebruik maken van de vijfde generatie van de eDrive-technologie (batterijen en elektrische aandrijflijnen). Daarmee moeten de elektrische modellen tot 700 kilometer rijbereik kunnen bieden en de plug-in hybrides tot 100 kilometer. Dat is meer dan het dubbele van de huidige stekkerhybrides van het merk zoals bijvoorbeeld de 530e iPerformance.


Publicité

Delen