BMW verkocht al meer dan 250.000 geëlektrificeerde auto’s

BMW verkocht al meer dan 250.000 geëlektrificeerde auto’s

“Met vreugde melden we dat er vandaag wereldwijd meer dan een kwart miljoen geëlektrificeerde voertuigen van de BMW-groep rondrijden,” zo meldde Pieter Nota, verkoopverantwoordelijke van BMW. En dat is blijkbaar nog maar het begin.

De geëlektrificeerde modellen van de BMW-groep hebben steeds meer succes. De gecombineerde verkoopcijfers van de modellen die zijn gegroepeerd onder de merken “BMW i”, “BMW iPerformance” en “Mini Electric” zijn in april met meer dan 50 procent gestegen. In die maand alleen al wist de autobouwer wereldwijd bijna 10.000 geëlektrificeerde auto’s te verkopen. “We zijn goed op weg om dit jaar de kaap van de 140.000 geëlektrificeerde modellen te halen,” zo stelt BMW-verkoopverantwoordelijke Pieter Nota tevreden vast.

5 procent van de totale verkoopcijfers

Door begin 2018 zoveel nieuwe auto’s te leveren heeft BMW de symbolische kaap van het kwart miljoen geëlektrificeerde rijdende auto’s overal ter wereld gehaald. In de eerste vier maand van 2018 zijn de verkoopcijfers van deze modellen van BMW/Mini met 46 procent gestegen. Met 36.692 exemplaren zijn de geëlektrificeerde modellen van iPerformance, i en Electric goed voor 5 procent van de totale verkoopcijfers van BMW-groep in de hele wereld.


Publicité

Delen