BMW Vision iNext: de toekomst komt in 2021

BMW Vision iNext: de toekomst komt in 2021

Met de concept Vision iNext onthult BMW zijn technologische manifest. Niet geheel verrassend is de auto zelfrijdend, geconnecteerd en elektrisch. Maar hij kondigt vooral de komst aan van een grote elektrische SUV naar i-familie van BMW, zij het niet eerder dan 2021.

 

De concept Vision iNext die BMW net heeft onthuld, heeft de vorm van een grote SUV. De afmetingen zijn nog niet gekend, maar die zouden vergelijkbaar moeten zijn met die van een X5. Let wel: dit is meer dan een gewone vingeroefening. BMW bevestigt dat er een productieversie komt van deze conceptcar. De i-familie van BMW zal dus een grote SUV in zijn midden verwelkomen, maar niet eerder dan 2021. Hij komt met andere woorden na de berline i4, die zelf eerder al werd aangekondigd met de concept i Vision Dynamics uit 2017.

Smalle lichtblokken

Gezien de ‘gewaagde’ look die BMW tot op heden heeft gekozen voor de modellen uit zijn i-familie (i3 en i8) zou het goed kunnen dat ook de productieversie nauw aansluit bij het design van deze conceptcar. Die onderscheidt zich door een gigantische versie van de traditionele dubbele nieren van BMW, die met elkaar versmolten zijn, en door zeer smalle lichtblokken, zowel voor- als achteraan. De koetswerklijn vertoont verder behoorlijk originele snijpunten. Verder vallen de omgekeerd openzwaaiende achterdeuren op en de afwezige B-stijl. Op technisch vlak wil BMW echter nog niets lossen over deze elektrische conceptcar. 2021 is natuurlijk nog wel even van ons verwijderd en de Duitse autobouwer zal die tijd ongetwijfeld nog gebruiken om de kenmerken van zijn top-SUV te bepalen.

Easy

BMW legt de nadruk op de hoge mate van automatisering van zijn conceptcar. Hij heeft nog steeds een manuele modus met de naam Boost, waardoor de bestuurder indien gewenst zelf kan sturen, maar de modus Easy laat de auto zuiver autonoom rijden. Het stuurwiel schuift dan weg om zoveel mogelijk ruimte aan boord vrij te maken. Tot slot is er nog het rijprogramma Exploration, waarmee de auto zijn passagiers laat kennismaken met plekken die ze interessant zouden kunnen vinden.


Publicité

Delen