BMW’s elektrische en autonome topmodel is klaar in 2021

BMW’s elektrische en autonome topmodel is klaar in 2021

De voorzitter van de BMW-groep heeft het zelf bevestigd: het technologische topmodel iNEXT gaat in 2021 in productie. Het wordt een “geconnecteerde”, “autonome” en, uiteraard, zuiver elektrische auto.

Harald Krüger, de voorzitter van het directiecomité van de BMW-groep, heeft tijdens de jaarlijkse algemene vergadering een eerste schets getoond van het concept voor de BMW iNEXT. Op die schets ontwaren we een eerder futuristisch en origineel silhouet. Tegelijk bevestigde Krüger vooral dat dit technologische uitstalraam in 2021 op de markt komt. De auto zal worden geassembleerd in de Duitse fabriek van Dingolfing.

Conceptcar op komst

Wat Krüger verder nog bevestigde, is dat dit toekomstige model eerst zal worden aangekondigd met een “Vision”-conceptcar, die in de loop van dit jaar wordt onthuld. Die zou ons een meer precies voorsmaakje moeten geven van het toekomstige model dan we aan de hand van deze schets krijgen. De BMW iNEXT wordt trouwens niet enkel een elektrische auto, want hij zal voor de Duitse groep ook de deur openen naar spitstechnologie op het vlak van connectiviteit en autonoom rijden.

There are no photos with those IDs or post 7580 does not have any attached images!
Publicité

Delen