BMW’s nieuwe 330e is in zicht

BMW’s nieuwe 330e is in zicht

BMW is met de nieuwe 3-Reeks naar Parijs getrokken. Deze nieuwe generatie is al klaar om zijn plug-in hybride variant te lanceren. De toekomstige oplaadbare 330e staat namelijk in de planning voor de zomer van 2019.

 

BMW onthult de nieuwe generatie van zijn populaire 3-Reeks op het salon van Parijs. Onder een look die vrij trouw blijft aan die van zijn voorgangers rekt hij zich met 71 millimeter uit, worden zijn schouders 16 millimeter breder en groeit de wielbasis met 41 millimeter, wat de binnenruimte op de achterbank ten goede komt. Het interieur van zijn kant evolueert vrij fors. Het is moderner en integreert onder meer een soort ‘persoonlijke assistent’ met de naam BMW Intelligent Personal Assist. Die werkt dankzij kunstmatige intelligentie en reageert op commando’s die beginnen met de woorden “Hey BMW”.

60 kilometer rijbereik

Aanvankelijk staan bij de dealers enkel 3-Reeksen met een klassieke verbrandingsmotor, maar BMW belooft al dat er een plug-in hybride 330e komt tegen de zomer van 2019. De Beiers geven al wat informatie, die echter nog voorlopig is, en zeggen te mikken op een zuiver elektrisch rijbereik van 60 kilometer. Dat is een derde meer dan in de huidige generatie. BMW wil bovendien het normverbruik met 10 procent drukken tot 1,7 l/100 km en een gehomologeerde CO2-uitstoot van 39 g/km.

XtraBoost

Het gecumuleerde vermogen van de toekomstige 330e piekt op 185 kW of 252 pk. Maar BMW benadrukt dat er een nieuwe XtraBoost-functie komt, die de auto kortstondig op 215 kW (292 pk) brengt, waarmee hij van 0 naar 100 km/u kan sprinten in 6 seconden.


Publicité

Delen