BP investeert in extreem krachtige snellaadpalen

BP investeert in extreem krachtige snellaadpalen

Oliebedrijf BP pompt 20 miljoen dollar (zo’n 16,9 miljoen euro) in de Israëlische startup StoreDot, die is gespecialiseerd in extreem krachtige elektrische snellaadpalen. Het einddoel is dat elektrische laadbeurten niet langer duren dan benzine tanken.

5 minuten. Dat is de laadtijd voor elektrische auto’s waar BP samen met zijn partner StoreDot naar streeft aan de laadpalen in zijn stations. “Extreem hoge laadsnelheden vormen het hart van de elektrische strategie van BP,” vertelt Tufan Erginbilgic, operationeel directeur bij BP. “We willen de voorkeursleverancier worden van alle automobilisten, onafhankelijk van het type auto waar ze mee rijden,” zo voegt hij toe. Om dat te bereiken, heeft BP net 20 miljoen dollar (zo’n 16,9 miljoen euro) geïnvesteerd in de Israëlische startup StoreDot.

Eerst smartphones

Het bedrijfje werkt op dit moment aan een type batterij die dergelijke extreem snelle laadbeurten kan verteren. Die gebruikt een technologie met de naam “flash battery” die aanvankelijk (vanaf volgend jaar) zou worden toegepast in de smartphonewereld. Maar BP wil deze technische oplossing uitbreiden naar de auto. Het einddoel is een laadbeurt van een elektrische auto die slechts 5 minuten duurt.


Publicité

Delen