BP koopt laadpaaluitbater Chargemaster

BP koopt laadpaaluitbater Chargemaster

Oliereus BP gaat verder met zijn transformatie. Deze keer heeft de groep de specialist in laadpalen voor elektrische auto’s voor de Britse markt overgenomen.

Eind mei maakte de groep BP al zijn voornemen bekend om massaal te gaan investeren in ultrasnelle elektrische laadtechnologie door in zee te gaan met de Israëlische startup StoreDot. Vandaag meldt BP dat het Chargemaster heeft overgenomen, de grootste uitbater van laadpalen van het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf bezit meer dan 6.500 openbare laadpunten in Engeland en plaatst ook laadpunten bij particulieren thuis. Chargemaster beheert bovendien Polar, een abonnementsysteem voor elektrisch laden met meer dan 40.000 klanten aan de overkant van het Kanaal. Na de overname verandert het bedrijf van naam naar BP Chargemaster.

12 miljoen tegen 2040

Volgens BP zal het aantal elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk toenemen van 135.000 exemplaren vorig jaar naar meer dan 12 miljoen tegen 2040. “Wij gaan ervan uit dat snel en praktisch laden cruciaal is om de ontwikkeling van de elektrische auto te ondersteunen,” zo vertelt Tufan Erginbilgic, verantwoordelijk bij BP voor deze business. Na de overname wil BP laadpalen van Chargemaster gaan installeren in zijn tankstations.


Publicité

Delen