Byton dient Tesla van antwoord

Byton dient Tesla van antwoord

Byton houdt woord, want de nieuwe Chinese constructeur heeft zopas zijn eerste nieuwe elektrische crossover voorgesteld op de CES in Las Vegas. Het gaat om een zuiver elektrisch model met toptechnologie dat minder dan € 38.000 zal kosten! Dit model zou al in 2020 op Europese bodem zijn.

Carsten Breitfeild werd zopas Byton-ceo en de man is een oudgediende bij BMW “i”. Hij ontwikkelt de eerste crossover van het Chinese merk en toont zijn product in Las Vegas. De voorbije weken werd al een beetje informatie gelekt maar vandaag stelt Byton met grote trom de ultieme Tesla-concurrent voor op de CES. Hij ziet eruit als een grote crossover en meet 4,85 m. Hij oogt bijzonder futuristische en het dashboard is een gigantisch aanraakscherm met een breedte van 1,25 meter! Deze eerste conceptwagen van Byton heeft ook toptechnologie aan boord want hij komt bijvoorbeeld met gezichtsherkenning om te kunnen instappen, het infotainment werkt ook via gebaren en de wagen monitort in real time de biologische parameters van de bestuurder (hartritme, zuurstofniveau, gewicht, enz…) Om de intenties nog duidelijker te maken, geeft Byton ook mee dat deze wagen klaar is voor autonoom te rijden op niveau 3 (dus zonder hulp van de bestuurder, en binnen welbepaalde omstandigheden, maar de bestuurder blijft verantwoordelijk). Tegen de lancering hoopt Byton al niveau 4 te kunnen aanbieden (en dat is zonder menselijke tussenkomst).

Batterij naar keuze

Byton bevestigt dat van de definitieve versie – die van deze concept zal worden afgeleid – twee versies zullen worden aangeboden. De ‘standaard’ krijgt een batterij van 71 kWh en wordt aangedreven door 1 motor met 200 kW (272 pk) 400 Nm. Die zal een autonomie van 400 km halen en zal ook keurige prestaties neerzetten. Voor de meer veeleisende klanten komt er een versie met een batterij van 95 kWh en die krijgt een tweede motor waardoor het systeemvermogen 350 kW (476 pk) en 710 Nm bedraagt. Die versie zou ruim 500 km (520) moeten overbruggen en Byton geeft ok aan dat de prijs voor de basisversie $45.000 zal bedragen, omgerekend ongeveer €37.500. De wagen zal in 2019 in China op de markt komen en vanaf 2020 moet hij ook in de VS en Europa beschikbar zijn. De Byton-directeur gaf ook aan dat er nog twee bijkomende producten zitten aan te komen; een berline en een éénvolumemodel. Ze worden gebouwd op hetzelfde platform en zullen het Byton-gamma verder aanvullen. Het blijft echter nog even afwachten of deze ‘aankondigingen’ ook gerealiseerd worden (want Tesla heeft het daar klaarblijkelijk erg moeilijk mee…) en dat zal duidelijk worden bij het begin van volgend decennium!

There are no photos with those IDs or post 5402 does not have any attached images!
Publicité

Delen