Byton: en nu de berline

Byton: en nu de berline

Begin dit jaar trok de Chinese startup Byton het doek van een elektrische SUV met indrukwekkende kenmerken. Vandaag pakt het uit met een elektrische berline.

In januari, tijdens de CES in Las Vegas, maakten we kennis met de ambities van een veelbelovende jonge Chinese startup, Byton. Het stelde daar een indrukwekkende conceptcar van een elektrische SUV voor. Vandaag, in het kader van een ander technologiesalon, de CES van Shanghai, onthult Byton zijn tweede conceptcar, de K-Byte. Die heeft de vorm van een futuristische en zuiver elektrische berline die in hoge mate autonoom kan rijden.

Voor 2021?

De hongerige jonge Chinese constructeur herinnerde ons eraan dat hij zeer binnenkort aan serieproductie wil starten. Volgend jaar al zou een definitieve versie van de begin dit jaar onthulde SUV op de markt komen in China, alvorens hij tegen 2020 ook de Noord-Amerikaanse en Europese continenten zou gaan aanvallen. De productieversie van de K-Byte berline van zijn kant zou in 2021 aan zijn carrière beginnen. Tegen dan zou autonomie van niveau 4 (op 5) haalbaar zijn. Dat betekent dat de auto op veel plaatsen zo goed als volledig zonder menselijke tussenkomst kan rijden.


Publicité

Delen