Caterpillar investeert in Fisker-batterijen

Caterpillar investeert in Fisker-batterijen

Autobouwer Fisker laat weten dat de gigant Caterpillar “massaal” heeft geïnvesteerd in zijn zogeheten solid state-batterijen. Het doel is dat die op termijn worden ingezet in de enorme werfvoertuigen van het Amerikaanse bedrijf.

 

Terwijl de voormalige Caterpillar-fabriek in Gosselies vandaag in de schijnwerpers staat omdat ze is overgenomen door de Chinese elektrische autobouwer Thunder Power, trekt ook Caterpillar zelf de nodige aandacht met zijn investering in het bedrijf Fisker. Deze startup van de designer Henrik Fisker, aan wie we onder meer de Fisker Karma danken, is al aan zijn tweede poging toe na een eerste faillissement.

Vaste elektrolyt

De Amerikaanse specialist in werfvoertuigen lijkt vooral geïnteresseerd in de zogenaamde solid state-batterijen (met vaste elektrolyt) waar Fisker vandaag aan werkt voor zijn toekomstige elektrische bolide Emotion. Deze batterijen zouden revolutionair zijn dankzij een zeer hoge energiedichtheid, ultrasnelle laadmogelijkheden en een gevoelig lagere kostprijs. Maar vandaag lijken ze echter wel nog zeer ver verwijderd van massaproductie. Fisker belooft ze in elk geval pas tegen 2020 à 2023. “De investering van Caterpillar Ventures in Fisker illustreert het belang […] van elektrische oplossingen voor de toekomst van diverse industriële sectoren”, zo verduidelijkt Fisker na deze investering.


Publicité

Delen