China domineert markt voor elektrische auto’s

China domineert markt voor elektrische auto’s

Volgens Jato, een gespecialiseerd onderzoeksbureau voor de autosector, domineert China met stip de markt van elektrische auto’s. Er worden dubbel zoveel elektrische auto’s verkocht dan in Europa.

Volgens de informatie die werd verzameld door het onderzoeksbureau, is China de belangrijkste markt voor elektrisch aangedreven auto’s. Tussen 1 januari en 1 september 2017 werden er in China 227.000 EV’s ingeschreven. Dat is een aanzienlijke vooruitgang in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder: +126%. Het oude continent komt duidelijk op de tweede plaats – dankzij de elektrische modellen die vooral in Noorwegen, Frankrijk en Duitsland werden ingeschreven. In diezelfde periode werden in Europa amper 100.000 EV’s verkocht en ook dat is een stijging met 42% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De Verenigde Staten volgen op de derde plek met 61.000 inschrijvingen (+ 21%), nog voor Korea en Japan die samen goed zijn voor iets minder dan 20.000 stuks (+ 24%).

 

Best verkochte EV is van Chinese makelij

In diezelfde studie leren we ook de populairste elektrische auto kennen en ook die komt uit China: de BAIC EC. Tussen 1 januari en 1 september 2017 werden er maar liefst 38.000 stuks van verkocht. Hij doet net iets beter dan de Nissan Leaf (36.000 exemplaren). Het merk dat het grootst aantal elektrische auto’s heeft geleverd, is tot nu toe … Tesla. De Californische constructeur staat op de eerste plaats door de populariteit van de twee modellen: de Model S (33.000 stuks) en de Model X (24.000 stuks).


Publicité

Delen