Citroën: elektrisch offensief in het teken van de Cactus

Citroën: elektrisch offensief in het teken van de Cactus

De volgende generatie van de Citroën C4 Cactus zou zijn techniek gaan delen met de recente DS 3 Crossback. Dat betekent dat er dus ook een zuiver elektrische variant komt. Zijn lancering is gepland voor 2020.

 

De PSA-groep gaat zijn nieuwe CMP-platform, dat bedoeld is voor zowel klassieke als elektrische aandrijflijnen, over al zijn merken verspreiden. Premiumconstructeur DS opent de dans met zijn nieuwe DS 3 Crossback, die onlangs debuteerde op het salon van Parijs. Bovendien weten we dat dit platform wordt overgenomen door Peugeot voor zijn volgende 208 en door Opel voor de nieuwe Corsa. Vandaag vernemen we dat ook Citroën de opvolger van de C4 Cactus op deze basis zal ontwikkelen voor zijn nieuwe zuiver elektrische model.

Cxperience-inspiratie

Dat heeft Arnaud Belloni, marketingdirecteur van Citroën, verteld aan onze collega’s van Autocar. Hij heeft namelijk bevestigd dat de volgende generatie van de C4 Cactus, die in 2020 wordt verwacht, de eerste elektrische auto van Citroën zou worden sinds de C-Zéro (die ter herinnering een kloon is van de Mitsubishi i-MiEV). Voor zijn design, zo lezen we, zou deze toekomstige C4 Cactus zich inspireren op de stijltaal die werd ingewijd door de conceptcar Cxperience (zie hieronder), die Citroën in 2016 voorstelde.


Publicité

Delen