Concept GT X Experimental: de elektrische toekomst volgens Opel

Concept GT X Experimental: de elektrische toekomst volgens Opel

Opel heeft zijn esthetisch manifest voor de toekomst onthuld. De conceptar is GT X Experimental gedoopt en heeft de vorm van een elektrisch aangedreven compacte SUV.

 

Met de concept GT X Experimental wil Opel zowel de esthetische als de technische bakens uitzetten voor de toekomstige modellen van zijn gamma vanaf 2020. Qua stijl spreekt Opel van een “visuele detox”. Dat betekent concreet dat de lijnen worden uitgepuurd, zoals bijvoorbeeld het “Vizor”-radiatorrooster, dat in één enkele module onder donker plexiglas de koplampen, de technische onderdelen (allerlei camera’s en sensoren) en het merklogo samenbrengt. Die zuivere stijl is doorgetrokken naar het interieur, met een dashboard dat het “Pure Panel” integreert. Dat is één enkel groot scherm dat alle functies voor het rijden en het infotainment samenbrengt en alle andere knoppen schrapt.

50 kWh

Technisch gezien is deze conceptcar een compacte SUV (4,06 meter lang, ongeveer zo groot als een Corsa) met een zuiver elektrische aandrijflijn. Veel details wil Opel er nog niet over kwijt, maar het merk vertelt wel dat de batterij een opslagcapaciteit heeft van 50 kWh en dat ze kan worden herladen via inductie. Met andere woorden: de bestuurder wordt ontlast van de taak van het inpluggen van de auto.

Alle Opels geëlektrificeerd tegen 2024

Ter herinnering: in het kader van zijn plan “PACE!” wil Opel tegen 2024 minstens één geëlektrificeerde versie brengen van elk model in zijn catalogus.


Publicité

Delen