Cupra e-Racer : toekomstige racebolide met elektro-aandrijving

Cupra e-Racer : toekomstige racebolide met elektro-aandrijving

Dankzij de Formule E zet de autosport zijn eerste stappen in de wereld van de elektrische aandrijving. De e-Racer concept is voor het nieuwe merk Cupra de volgende stap in de elektrische toekomst voor toerismewagens.

De sportieve afdeling van Seat (Cupra) staat voortaan op eigen benen. Het gaat vandaag vooral om een marketingoefening, maar Cupra staat voortaan voor veel meer dan een embleempje kleven op de sportstoelen van het interieur. Cupra wordt een op zichzelf staand merk en zal zijn eigen modellen verkopen. De eerste telg van het nieuwe merk is een sportieve SUV: de Cupra Ateca. Om het nieuwe merk ook wat credibiliteit te geven (want het gaat vooral om een marketingoefening, laat dat duidelijk zijn…) in relatie tot Seat, toont Cupra op de Geneefse autofeest een concept die e-Racer heet.

680 pk!

De nieuweling is gebaseerd op de Seat Leon Cupra TCR, het zustermodel dat in het kampioenschap voor personenauto’s aantreedt. Het verschil zit dit in de motorisatie want de verbrandingsmotor wordt geruild voor een 100% elektrische aandrijving. He is ook een potige motor, want Cupra geeft aan dat de motor – afhankelijk van de gekozen uitvoering – 300 tot 500 pk kW kan leveren, of 408 tot 680 pk! Samen aan de voorstelling van dit model geven de oprichters van het TCR-kampioenschap aan om ook een E-TCR-kampioenschap op te starten voor 100% elektrische touringwagens. Cupra lijkt bereid om de e-Racer ook echt te bouwen zodat ze aan het kampioenschap kunnen deelnemen. Het valt nog af te wachten welke andere constructeurs zullen volgen!


Publicité

Delen