Daimler biedt zorgeloos laden aan

Daimler biedt zorgeloos laden aan

Als je vandaag je stekkerauto wil herladen aan een openbare laadpaal, dan moet je daarvoor een laadkaart of een app op je smartphone gebruiken. Daimler wil zijn klanten van dat omslachtige gedoe verlossen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om een openbare laadpaal te vinden. En als je er dan een vindt maar je hebt niet de juiste laadkaart, het gewenste abonnement of de correcte app op je smartphone, dan kan je het laden niet eens opstarten. Daimler en de Duitse specialist Hubject hebben daarom een protocol ontwikkeld dat dit soort belemmeringen naar de prullenmand verwijst. Het volstaat om je auto in te pluggen, en dat is het.

Plug&Charge

Daimler pakt namelijk uit met een nieuw systeem met de naam Plug&Charge. Dankzij de internationale standaard ISO 15118 kan je daarmee je bankgegevens opslaan in de auto. Als de laadpaal en de auto met elkaar verbinding maken, wisselen ze op een versleutelde manier informatie uit en start de laadbeurt automatisch. Daardoor zitten de identificatiegegevens niet langer geïntegreerd in een abonnementskaart of een app, maar rechtstreeks in de auto.

Overal?

De nieuwe Plug&Charge-technologie is voortaan geïntegreerd in alle elektrische Smarts, maar Daimler wil het protocol uiteraard ook gaan toepassen in de toekomstige elektrische EQ-familie van Mercedes. Let wel: deze Plug&Charge-oplossing moet wel eerst op grote schaal worden aanvaard voor je echt overal ‘zorgeloos’ kan gaan laden.


Publicité

Delen