De 10 populairste elektrische auto’s van België (februari 2019)

De 10 populairste elektrische auto’s van België (februari 2019)

In februari 2019 zijn in België 642 elektrische auto’s ingeschreven, tegenover 469 in januari. Een jaar geleden, in februari 2018, waren dat er nog maar 172. De toename wordt hoofdzakelijk gedragen door de Tesla Model 3, die al van bij zijn marktintroductie de populairste elektrische auto van België is geworden.

 

In januari was Tesla uit de Top 5 van de best verkopende elektrische merken van België gevallen, terwijl het in 2018 nog op de tweede plaats had gestaan. Maar in februari van dit jaar verovert het de eerste plek dankzij de Model 3 en laat het Nissan en Hyundai achter zich. Renault, dat in januari nog op de tweede plek stond, valt in één klap uit de Top 5, net zoals Smart (vijfde in januari). De Top 5 van februari wordt namelijk vervolledigd door Jaguar en BMW.

In de maand februari zijn iets minder dan 130 exemplaren van de Nissan Leaf ingeschreven en dat waren er een dertigtal minder dan in januari. Tegelijk heeft Tesla Model 3 in ons land een vliegende start genomen, met bijna 200 inschrijvingen. De Californische berline bezet daardoor de eerste plaats voor de voorbije maand. Achter die twee modellen staat de Jaguar I-Pace op de derde plaats met 50 inschrijvingen, net voor de BMW i3 (48 stuks) en Hyundai Kona (44 exemplaren). De SUV Audi e-tron ging van 13 inschrijvingen in januari naar 40 inschrijvingen in februari. De Top 10 wordt verder ingenomen door de Tesla Model S, Renault Zoé, VW Golf en Kia e-Niro.


Publicité

Delen

Een commentaar opstellen