De 10 populairste elektrische auto’s van België in 2018

De 10 populairste elektrische auto’s van België in 2018

In het voorbije jaar 2018 zijn in ons land 3.648 nieuwe elektrische auto’s ingeschreven. Maar welke modellen wisten de meeste Belgische bestuurders te verleiden?

 

De tanende populariteit van de dieselmotor heeft nog niet tot een stormloop op elektrische auto’s geleid in België. In totaal zijn bij ons in heel 2018 net geen 3.650 nieuwe EV’s ingeschreven, zo blijkt uit de cijfers die Febiac vrijgeeft. Daarmee waren ze dus maar goed voor 0,66 procent van alle nieuwe inschrijvingen in ons land en zijn we ver verwijderd van het wereldrecord dat in Noorwegen is gesneuveld. Anderzijds komen hun verkoopaantallen wel in de buurt van die voor aardgaswagens (3.987 nieuwe inschrijvingen in 2018).

Nissan op kop

Op het podium van de populairste elektrische merken van België onderscheidt Nissan zich door net de kaap van de 1.000 inschrijvingen te halen. Tesla volgt met 878 nieuwe auto’s, met daarna Volkswagen (447 exemplaren) en BMW (405 auto’s). De top 5 wordt afgesloten door Renault, dat in 2018 net iets minder dan 300 nieuwe EV’s op nummerplaat wist te zetten.

Europees en Belgisch kampioen

Net zoals op de hele Europese markt is ook in België de tweede generatie van de Nissan Leaf de meest populaire elektrische auto als we de gedetailleerde resultaten van Febiac mogen geloven. De Japanner houdt de Tesla Model S, de Volkswagen e-Golf en de BMW i3 achter zich. In 2019 zou dat klassement echter grondig door elkaar kunnen worden geschud aangezien er dan flink wat nieuwe EV’s met pittige ambities op de markt komen. Daarom gaan we hier bij Greencars de evolutie voortaan per maand opvolgen.

ELEKTRISCHE INSCHRIJVINGSCIJFERS VOOR 2018


Publicité

Delen