De auto van de toekomst staat (niet) op de Volvo-stand in Los Angeles

De auto van de toekomst staat (niet) op de Volvo-stand in Los Angeles

Verrassing: op de Volvo-stand op het salon van Los Angeles staat een “niet-auto”. In de plaats daarvan onthullen de Zweden “een visie: de vorm en de functie van de auto anders gedefinieerd”. Klinkt als een ambitieus programma, maar hebben we dat nodig?

 

Autobouwers moeten niet alleen de impact verminderen van de productie, het gebruik en de recyclage van auto’s op de wereld, ze moeten ook de manier waarop ze worden ingezet herbekijken. Vanuit die vaststelling heeft Volvo een verrassing klaargestoomd voor de bezoekers van het salon van Los Angeles.

“Ceci n’est pas une voiture”

“De relatie tussen de klant en het automerk is vandaag belangrijk dan een afwerking in chroom, leren stoelen of veel vermogen. Volvo wil daarom op zijn stand, op de plek waar je een auto zou verwachten, deze eenvoudige en opvallende verklaring plaatsen: “This is not a car”, zo schrijft Volvo in zijn persbericht. Daar zien we meteen een knipoog in naar een beroemde Belgische kunstenaar…

Nieuwe diensten

“Onze industrie staat voor een revolutie. In plaats van enkel auto’s te bouwen en te verkopen, willen we onze klanten namelijk een gepersonaliseerde, duurzame en veilige bewegingsvrijheid gaan aanbieden”, zo verduidelijk Hakan Samuelsson, president van Volvo Cars. “Bovenop de auto krijgen onze klanten toegang tot nieuwe diensten waar en wanneer zij dat wensen”. Concreet gaan de Zweden voor een mobiliteitsdienst onder de naam Care By Volvo. Die dienst wordt voorgesteld als “een premium en transparante mobiliteitservaring voor de gebruiker” waarbij “Volvo Cars in ruil voor een vaste maandelijkse vergoeding een oprecht klantgericht alternatief wil bieden bij de aankoop of de langetermijnhuur van een auto”. Het pakket bestaat namelijk uit geconnecteerde diensten die we niet kennen in de traditionele leasingwereld, zoals de mogelijkheid om online aangekochte pakjes recht in de koffer van de auto te laten leveren, maar ook praktische oplossingen, zoals de mogelijkheid om tijdelijk een andere auto te lenen in functie van je noden. Aanvankelijk zal Care By Volvo wel enkel beschikbaar zijn in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Noorwegen, Polen en de Verenigde Staten. Maar andere markten zoals België zouden later moeten volgen.


Publicité

Delen