De populairste elektrische auto’s ter wereld

De populairste elektrische auto’s ter wereld

Het instituut Jato Dynamics heeft de wereldwijde inschrijvingen van elektrische auto’s sinds het begin van 2018 opgeteld en meteen een top tien van de bestverkochte modellen opgemaakt.

Jato Dynamics, een grote specialist in autogerelateerde statistieken, heeft voor de eerste twee maand van dit jaar de inschrijvingscijfers van elektrische auto’s voor de hele wereld opgeteld. Daaruit heeft het een top 10 afgeleid en die heeft het op zijn Twitteraccount gepubliceerd. Niet geheel verrassend is de eerste plaats voor een Chinese auto. En met grote voorsprong, want de kleine BAIC EC wist in januari en februari meer dan 15.000 klanten te verleiden.

Aziatisch trio

Op de tweede plaats staat wel de Nissan Leaf, waarvan de tweede generatie nog maar net op de markt is gebracht. De Japanner haalt desondanks al een mooie score van bijna 11.000 exemplaren in de twee eerste maand van het jaar. Hij laat een andere Chinees (JAC IEV 5) achter zich, die iets meer dan 6.000 klanten heeft verleid. Vervolgens komt het eerste niet-Aziatische model: de Renault Zoé (4.401). Hoewel zijn afzetmarkt beperkt blijft tot Europa, laat hij toch de Tesla Model S (4.156) achter zich, waarvan de verkoopcijfers geleidelijk aan dalen ten voordele van de kleinere Model 3 (4.047).

There are no photos with those IDs or post 7588 does not have any attached images!

 


Publicité

Delen