Dendo Drive House, het ‘bestekkerde’ huis van Mitsubishi komt eraan

Dendo Drive House, het ‘bestekkerde’ huis van Mitsubishi komt eraan

Mitsubishi bevestigt dat zijn concept Dendo Drive House naar Europa komt tegen het eind van het jaar. Dat is een ecosysteem dat elektrische energie kan produceren, opslaan en delen tussen de auto, het huis en het netwerk. De intelligente oplossing is bedoeld voor particuliere klanten.

 

Mitsubishi wil zijn geëlektrificeerde aanbod boven de auto uittillen met de oplossing Dendo Drive House, die in de loop van dit jaar 2019 ook naar Europa komt. Het concept moet elektrische of plug-in hybride auto’s tot een deel van de algemene energie-infrastructuur omvormen.

Van zonnepanelen naar auto

Concreet vormt het aanbod van de Japanse autobouwer een volledig pakket, met daarin een geëlektrificeerde auto (vandaag is dat de plug-in hybride SUV Outlander PHEV) en een tweerichtingslader, maar ook zonnepanelen voor op het dak van je huis en een statische batterij om stroom thuis te stockeren. Het geheel wordt aangestuurd door een beheersysteem met de naam “Home Energy Management System”. Dat kan de werking van de onderdelen aanpassen in functie van de behoefte van het moment.

Intelligente sturing

De bedoeling is uiteraard om de zonnepanelen te gebruiken om de statische batterij van het systeem en, indien mogelijk, die van de geëlektrificeerde auto overdag op te laden. Vervolgens kan die stroom ’s nachts of wanneer elektriciteit meer kost worden ingezet om het huis te voeden zonder iets van het netwerk te moeten aftappen. Tijdens stroompannes moet het zelfs een zekere onafhankelijkheid van het net mogelijk maken.

Volledige formule

Mitsubishi communiceert nog geen prijs voor dit Dendo Drive House-pakket. We weten echter al wel dat de formule wordt verkocht als een totaalpakket, met niet alleen de aankoop maar ook de installatie en het onderhoud van alle onderdelen van het systeem inbegrepen.


Publicité

Delen