Diesel bij Volvo: het aftellen is begonnen

Diesel bij Volvo: het aftellen is begonnen

De S60 berline wordt de eerste moderne Volvo zonder dieselmotor in de neus. Een eerste stap naar het volledig schrappen van de zelfontbrander uit het aanbod van de Chinees-Zweedse autobouwer.

“Onze toekomst is elektrisch en we zullen geen nieuwe generatie dieselmotoren meer ontwikkelen,” zo bevestigde Volvo-baas Hakan Samuelsson. Daarbij verklapte hij meteen dat de toekomstige berline S60, die elk moment kan worden onthuld, de eerste moderne Volvo wordt die het volledig zonder dit type brandstof doet. Bij zijn lancering zal de S60 enkel nog worden aangeboden met benzineviercilinders en met twee plug-in hybrides met een benzinemotor. Dat worden zo goed als zeker de T6 en de T8 die ook al op het programma staan voor de break V60, die een tijdje geleden is onthuld. Die ontwikkelen respectievelijk 253 benzine-pk’s en 87 elektrische pk’s in de T6 en 303 + 87 pk in de T8.

Milde hybrides

Volvo meldt verder dat in de loop van volgend jaar benzinemotoren met een milde hybridisering zullen worden geïntroduceerd in het S60-gamma. Op die manier kunnen klanten een meer betaalbare “geëlektrificeerde” versie in huis halen. De plug-in hybrides T6 en T8 kosten in de breakversie V60 namelijk flink meer dan 50.000 euro (respectievelijk 54.750 en 58.000 euro).

 


Publicité

Delen