Dossiers

Elektriciteit opslaan zonder batterijen kan!

Als we spreken over groene mobiliteit, denkt iedereen steevast aan elektrische aandrijving, want enkel een elektrische auto krijgt het etiket “zero emission” opgekleefd. Elektrisch rijden, is inderdaad een erg schone manier om zich te verplaatsen, al hangt veel af van de manier waarop de elektriciteit werd opgewekt.

Lees verder  – (05/02/2018)


Welke laadmethode moet ik kiezen?

Overweegt u de aankoop van een elektrische of een plug-in hybride wagen? Dan is de tijd rijp om u grondig te informeren, want u zal een laadinstallatie nodig hebben om de wagen bij te laden. Vandaar deze praktische gids om u een juiste keuze te laten maken in deze nieuwe en complexe technologie.

Lees verder  – (23/01/2018)


Ga ecorijden in een elektrische auto: gebruiksaanwijzing

Gematigde snelheid, anticipatie en flexibiliteit zijn de drie pijlers van ecorijden, dat wordt aangemoedigd door de overheid. Ontdek in deze tekst hoe u een ecologische rijstijl kunt aanleren in een elektrische auto. Het belangrijkste is een groter bereik autonomie, een vermindering van de verbruikte kilowatts, terwijl de planeet wordt ontzien.

Lees verder  – (31/10/2017)


Oplaadpunten: regels van goed gedrag

Openbare oplaadpunten zijn er enerzijds niet veel en de kenmerken van de technologie verplichten ons om gemeenschappelijke basisregels te respecteren. Door deze tekst zult u leren wat het betekent om een waakzame speler te zijn in de evolutie van de elektrische mobiliteit.

Lees verder  – (31/10/2017)


Het onderhoud van uw elektrische auto

Het onderhoud van een elektrisch voertuig is beperkter dan bij auto’s met een verbrandingsmotor; het is relatief eenvoudig en dus minder duur.

Lees verder  – (31/10/2017)


CNG maakt zoetjesaan zijn entree in België

CNG (Compressed Natural Gaz) is hetzelfde gas dat wordt gebruikt om uw huis te verwarmen. Het is een overvloedige bron en daarnaast is het veel minder vervuilend dan onze traditionele brandstoffen. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om bij u thuis te tanken.

Lees verder  – (31/10/2017)


De gids voor het aanschaffen van uw elektrische auto

In deze tekst stellen we u voor om een ​​rondje te maken om de aangeboden elektrische auto’s te bekijken, rekening houdend met verschillende criteria zoals bereik, opladen of de uitrusting.

Lees verder  – (31/10/2017)