DS ziet de toekomst “X” en elektrisch

DS ziet de toekomst “X” en elektrisch

“Wanneer de teams van DS Automobiles dromen over 2035”. Met die ondertitel voor het korte filmpje dat DS net heeft gepubliceerd op socialenetwerksites kondigt het merk een nieuwe conceptcar aan, de X E-Tense, die binnenkort zou worden onthuld.

Sinds enige tijd belooft DS ons op zijn socialenetwerksites een “verrassing”. Eindelijk krijgen we daar een beetje informatie over dankzij dit korte filmpje dat het merk via Twitter heeft verspreid. We leren eruit dat we binnenkort kennis zullen maken met een conceptcar met de naam DS X E-Tense. Die wordt ongetwijfeld eind deze maand onthuld op het salon van Peking. De naam van het prototype doet denken aan de concept E-Tense, een zuiver elektrisch prototype dat DS in 2016 voorstelde in Genève.

X?

De ‘X’ in zijn naam lijkt echter niet te verwijzen naar een SUV- of offroadversie zoals zo vaak het geval is met deze letter. Gezien het profiel dat we heel kort kunnen opmerken in het filmpje, gaat het eerder om een coupé of een coupé-berline. DS koppelde aan zijn video trouwens een reeks hashtags die op zijn minst veelbelovend zijn, zoals “autonoom rijden”, “elektrische auto” en “supercar”. Al hopen we wel dat hij toch iets vroeger zijn weg naar het productiestadium mag vinden dan in… 2035.


Publicité

Delen