Dyson bouwt vanaf 2021 elektrische auto’s in Singapore

Dyson bouwt vanaf 2021 elektrische auto’s in Singapore

Nadat de Dyson-groep, die we vooral kennen van zijn stofzuigers, vorig jaar bekendmaakte zich op de markt van de elektrische auto te willen storten, bevestigt het bedrijf vandaag waar het die auto’s gaat bouwen: Singapore. De eerste modellen zouden in 2021 van de band lopen.

 

Dankzij elektrische aandrijving worden de kaarten herschud. Zo zien we nieuwe constructeurs met veel ambitie opstaan. Maar ook industriële groepen die actief zijn in andere domeinen tonen interesse voor elektromobiliteit. Zo is er de Dyson-groep, een fabrikant van elektrische apparaten die vooral gekend is om zijn stofzuigers zonder wegwerpzak. Vorig jaar kondigde de groep aan zich op de markt van de elektrische auto te willen storten. Ondertussen werken 400 gespecialiseerde ingenieurs aan een stevig tempo in een onderzoekscentrum in Engeland, op een voormalige site van de Royal Air Force. De productie zal echter niet op Engelse bodem gebeuren zoals sommigen hoopten. Dyson wil zijn EV-fabriek namelijk oprichten in het Aziatische land Singapore.

2021

Dyson rechtvaardigt zijn beslissing door aan te geven dat het in Singapore veel gekwalificeerde arbeiders kan vinden (de Dyson-groep heeft er trouwens al een gespecialiseerde fabriek), maar het land is vooral een toegangspoort tot heel wat grote markten die open staan voor elektrische aandrijving, zoals bijvoorbeeld China… De bouw van de nieuwe fabriek, die twee verdiepingen zal tellen, start binnenkort en zou volgend jaar afgerond moeten zijn. De eerste elektrische auto’s met Dyson-logo zouden in 2021 van de band moeten kunnen lopen.


Publicité

Delen