e-tron GT is derde telg van Audi’s elektrische familie

e-tron GT is derde telg van Audi’s elektrische familie

Na de SUV e-tron uit 2018 en de coupé-berline e-tron Sportback uit 2019 krijgt Audi’s elektrische modelreeks in 2020 een sportwagen met de naam e-tron GT.

Audi heeft tijdens zijn jaarlijkse persconferentie een officieel prijskaartje gekleefd op zijn eerste elektrische model, de SUV e-tron. Maar dat is niet alles, want het merk met de vier ringen maakte meteen van de gelegenheid gebruik om wat informatie te onthullen over het derde elektrische model dat het vanaf 2020 wil gaan bouwen.

Niet in België

In tegenstelling tot de e-tron en de e-tron Sportback, die in de Belgische fabriek in Vorst worden gebouwd vanaf respectievelijk 2018 en 2019, zou dit derde zuiver elektrische model vanaf 2020 worden geassembleerd in het Duitse Böllinger Höfe. Het zou een Gran Tourisme-berline worden met “explosieve” prestaties, zo belooft CEO Rupert Stadler. Dit toekomstige model gaat e-tron GT heten en zou zijn techniek delen met de toekomstige elektrische modellen van Porsche. Uiterlijk kunnen we ons een eerste beeld vormen dankzij de foto die Audi net heeft onthuld. Tegelijk herinnert het merk eraan dat het de ambitie heeft om tegen 2025 zo’n 20 geëlektrificeerde modellen (dus hybrides en zuiver elektrische auto’s) in zijn catalogus te hebben. Audi hoopt dat die tegen dan goed zijn voor een derde van zijn totale verkoopcijfers.

 


Publicité

Delen