E-tron Vision Gran Turismo, het elektrische manifest van Audi

E-tron Vision Gran Turismo, het elektrische manifest van Audi

Audi’s E-tron Vision Gran Turismo was oorspronkelijk bedacht als een virtuele conceptcar voor het beroemde Playstation-game Gran Turismo, maar nu komt hij er ook ‘in het echt’. Hij moet het elektrische gamma van Audi gaan promoten op circuits overal ter wereld.

Audi heeft zoals zovele andere merken een conceptcar bedacht voor het beroemde Playstation-game Gran Turismo. Maar het wijkt af op één belangrijk detail: de Duitsers hebben beslist om de ontwikkeling van het model door te trekken naar… de werkelijkheid. De opvallende sportwagen wordt een echt promotiemiddel voor het elektrische gamma e-tron van Audi. Hij zal op circuits overal ter wereld worden ingezet bij randactiviteiten rond het Formula E. Zijn eerste officiële uitstap staat al op de planning voor dit weekend, in Rome.

600 kW

Op technisch vlak vertelt Audi dat zijn e-tron Vision Gran Turismo wordt aangedreven door drie elektromotoren: twee in de achteras en een in de vooras. Samen ontwikkelen ze liefst 600 kW of meer dan 815 pk. Dat moet volstaan om op te trekken van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden. Maar het is voor Audi vooral een manier om zijn wereldwijde communicatiecampagne voor zijn binnenkort te verschijnen e-tron-gamma af te trappen.


Publicité

Delen