Elektrisch aangedreven VW-busje wordt deelwagen

Elektrisch aangedreven VW-busje wordt deelwagen

Volkswagen gaat een elektrische minibus lanceren die zal gebruikt worden voor een deelplatform via het VW-filiaal Moia. Deze service zal vanaf volgend jaar beschikbaar zijn in Duitsland.

Na het Dieselgate-schandaal investeert Volkswagen fors in elektromobiliteit en aanverwante diensten. Daarom werd een nieuwe afdeling (Moia) in het leven geroepen die “mobiliteitsdiensten” zal aanbieden met een elektrisch aangedreven deelbus. Dit model dat Moia in een video voorstelt, heeft een volledig elektrische aandrijving en biedt een autonomie van ‘ruim 300 km’. De batterijen kunnen in minder dan 30 minuten voor 80 % worden bijgeladen. In het busje is plaats voor zes inzittenden en er is ruimte voor flink wat bagage. Om het de passagiers naar hun zin te maken, biedt de wagen een snelle internetverbinding zodat men onderweg kan werken of zich ontspannen. Er zijn ook voldoende laadpunten om een smartphone te kunnen opladen.

Reserveren via app

In de praktijk kan je deze service vanop afstand bestellen en betalen via een app. Eens de reservatie is geregistreerd, zal de software die door Moia werd ontwikkeld een ideaal traject uitdokteren voor de verschillende passagiers om de reistijd naar de diverse bestemmingen te beperken. In een eerste fase zal Moia vanaf 2018 200 minibusjes inzetten voor een test in de stad Hamburg. Moia geeft aan dat vanaf 2019 ook andere steden zullen volgen. Via dit systeem hoopt Moia om de verkeersknoop in steden te ontrafelen en men wil tussen nu en 2025 één miljoen voertuigen uit Europese en Amerikaanse steden halen.

 


Publicité

Delen