Elektrisch omgebouwde oldtimer, met goedkeuring van Meghan en Harry

Elektrisch omgebouwde oldtimer, met goedkeuring van Meghan en Harry

Wie het voorbije weekend de mediastorm rond het prinselijke huwelijk in het Verenigd Koninkrijk heeft gemist, zat ongetwijfeld op een andere planeet. Maar wij bij Greencars waren vooral blij met de elektrische Jaguar E-Type die in de spotlights stond.

Greencars was nog rustig aan het rijpen toen Jaguar in september 2017 zijn E-Type Concept Zero voorstelde. Dankzij Meghan en Harry heeft het automerk echter een ideale manier gevonden om de camera’s te laten inzoomen op dit huwelijk tussen een “historisch” koetswerk en “de aandrijflijn van de toekomst”. De jonge Graaf en Gravin van Sussex reden namelijk in de Jaguar E-Type Concept Zero naar het bal dat Prins Charles had georganiseerd na de huwelijksceremonie. Jaguar E-Type Concept Zero, wat schuilt er achter die naam?

Volledige verbouwing?

Het gaat gewoon om een “echte” Jaguar E-Type uit 1968, die helemaal werd gerestaureerd en omgebouwd tot… een elektrische auto in de ateliers van “Classic Works” bij Jaguar Land Rover in Coventry. “Met de Concept Zero willen we het bezit van een klassieke auto doen evolueren. We wachten met ongeduld op reacties van onze klanten, want we zouden dit concept graag op de markt brengen,” zo vertelde destijds Tim Hannig, de directeur van Jaguar Land Rover Classic. Dankzij Meghan en Harry heeft het idee in elk geval zijn plaats op het schouwtoneel wel gekregen. Dat de liefhebbers zich nu maar komen aandienen.

Performanter

Op technisch vlak is speciaal voor de conceptcar een elektromotor van 220 kW (zo’n 300 pk) ontwikkeld. Jaguar belooft bovendien dat de lithium-ionbatterij ongeveer even groot en zwaar is als de XK-zescilindermotor die oorspronkelijk de E-Type aandreef. Deze accu kan 40 kWh opslaan en geeft de auto daarmee een rijbereik van zo’n 270 kilometer, zo beweert Jaguar. Voor liefhebbers van kicks sprint het prototype van 0 naar 100 km/u in slechts 5,5 seconden. Dat is een volle seconde sneller dan een E-Type Series 1 met verbrandingsmotor. Overtuigd?

There are no photos with those IDs or post 7628 does not have any attached images!
Publicité

Delen