Elektrische auto’s: Nissan klopt Renault in Europa

Elektrische auto’s: Nissan klopt Renault in Europa

Tot vandaag bezette Renault de eerste plaats op het podium van de bestverkochte elektrische auto’s in Europa met zijn Zoé. De kleine Fransman is nu echter onttroond door zijn Japanse neef, zo blijkt uit een klassement dat Jato Dynamics publiceert.

De tweede generatie van de Nissan Leaf doet het aan deze kant van de wereld duidelijk goed. Volgens het analyse-instituut Jato Dynamics wist dit model sinds begin dit jaar het meeste aantal klanten te bekeren tot de elektromobiliteit. Tussen januari en mei 2018 zijn er bij ons 14.556 exemplaren van verkocht, of een 1.000 stuks meer dan van zijn kleine Franse neef Renault Zoé, die al lang de eerste plaats van het klassement bezet houdt. In dezelfde periode wist Renault namelijk 13.511 Zoé’s aan de man of vrouw te brengen, zo blijkt uit de cijfers van Jato Dynamics.

Grote voorsprong

Als we de verkoopcijfers van deze twee modellen van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi optellen, dan komen we aan meer dan 28.000 elektrische auto’s in de eerste vijf maand van het jaar. Dat blijft weinig in vergelijking met het totale aantal voertuiginschrijvingen in Europa in dezelfde periode, dat klopt. Maar toch: Daarmee haalt Renault-Nissan een heel groot marktaandeel onder de EV’s in Europa. De rest van de Top 5 van de elektrische auto’s op het Oude Continent bestaat trouwens uit de VW e-Golf (8.118 exemplaren), de BMW i3 (6.941) en de Tesla Model S (5.745).


Publicité

Delen