Elektrische fiets steeds meer populair in België

Elektrische fiets steeds meer populair in België

De elektrische fiets blijft verleiden in België, vooral die in de categorie B, die tot 45 km/u mogen rijden. Dit jaar zijn er daarvan dubbel zoveel ingeschreven als in 2017.

 

De Belgische federatie van de automobiel en de fiets (Febiac) heeft de inschrijvingscijfers gepubliceerd voor nieuwe tweewielers in de eerste negen maand van het jaar. Opvallend is het groeiende succes van elektrische fietsen in ons land: in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn er 18,5 procent meer ingeschreven. Tussen januari en eind september 2018 zijn in ons land in totaal 16.629 elektrische fietsen ingeschreven.

Vooral in categorie B

Let wel: elektrische fietsen uit categorie A (begrensd op 25 km/u) zijn 10 procent minder populair dan vorig jaar. Het toenemende succes komt bij ons dus vooral van die uit categorie B (die tot 45 km/u mogen rijden): 42 procent meer dan in 2017. Om met zo’n snelle elektrische fiets te mogen rijden, moet je minstens 16 jaar oud zijn en een rijbewijs-B of een brommerrijbewijs AM hebben en een helm dragen. In tegenstelling tot bestuurders van een brommer uit de categorie B, die verplicht een gehomologeerde motorfietshelm moeten dragen, mogen elektrofietsers echter wel kiezen tussen een fietshelm of een motorhelm.


Publicité

Delen