Elektrische Hyundai Kona: aantrekkelijke specs !

Elektrische Hyundai Kona: aantrekkelijke specs !

Geduld wordt beloond, want Hyundai geeft de technische gegevens vrij van de elektrische Kona. Er worden twee varianten aangeboden, waarvan eentje ruim 200 pk levert en een autonomie van ongeveer 500 km haalt!

Hyundai neemt de markt van de alternatieve aandrijvingen meer dan ooit ernstig. De Koreaanse constructeur toonde eerder zijn SUV op waterstof (Nexo) en lanceerde vervolgens de Ioniq die zowel elektrisch, hybride als met een plug-in hybride motorisatie beschikbaar is. Vandaag waagt Hyundai zich aan het populaire SUV-segment en lanceert in één klap twee elektrische versies van de Kona!

De eerste telg komt met een elektromotor van 99 kW (135 pk) en beschikt over een lithium-polymeerbatterij die 39,2 kWh kan opslaan. Dit geeft hem een actieradius van ongeveer 300 km, gemeten volgens de nieuwe WLTP-meetmethode die veel dichter bij een realistisch gebruik zit. Dit is lang niet slecht, want deze prestaties zijn vergelijkbaar met die van de nieuwe Leaf.

Hyundai wil elektrische aandrijving in de Kona ook combineren met sportieve prestaties, want er komt ook een versie met een elektromotor van 150 kW of 204 pk. Die Kona spurt in amper 7,6 seconden van 0 tot 100 km/u. De batterij is navenant met een comfortabele capaciteit van 64 kWh en Hyundai belooft een rijbereik (volgens WLTP) van 470 km.

Beide Kona’s hebben een geïntegreerde lader van 7,2 kW. Aan een wallbox thuis  kan men de batterij op respectievelijk 6 of 9,5 uur laden. Beide Kona’s verteren ook een snellader van 100 kW en kunnen er op 54 minuten de batterij voor 80% laden.

Op de tarieven van deze elektrische Hyundai’s moeten we nog even wachten. Laat ons hopen dat dit een even fijne verrassing wordt.


Publicité

Delen