Elektrische Opel Corsa is voor volgende zomer

Elektrische Opel Corsa is voor volgende zomer

De volgende generatie van de Opel Corsa krijgt een zuiver elektrische aandrijving. Deze neef van de in Parijs onthulde nieuwe DS 3 Crossback E-Tense kan vanaf de zomer van 2019 worden besteld, zo belooft Opel.

 

“Opel gaat elektrisch”, het was een van de beloften van de Duitse autobouwer bij de onthulling van zijn toekomstplan PACE! in november vorig jaar. Vandaag vernemen we dat de elektrische versie van de volgende Corsa vanaf de zomer van 2019 beschikbaar zal zijn op de markt. Tegelijk bevestigt Opel dat het orderboekje voor de plug-in hybride versie van zijn SUV Grandland X niet veel later zal opengaan.

Gekende neven

Ter herinnering: beide auto’s zijn eigenlijk neven van modellen die zopas officieel zijn onthuld tijdens het salon van Parijs op de stands van de andere merken van PSA. Zo is de elektrische Corsa verwant met de DS 3 Crossback E-Tense en heeft de plug-in hybride Grandland X veel gemeenschappelijk met de Peugeot 3008 Hybrid4/Citroën C5 Aircross Hybrid Concept/DS 7 Crossback E-Tense. Dat geeft al een indicatie over wat we technisch mogen verwachten van deze toekomstige geëlektrificeerde Opels.

Volledig geëlektrificeerd in 2024

In een persbericht over zijn toekomstplannen brengt Opel ook nog eens in herinnering dat het tegen eind 2020 vier geëlektrificeerde modellen in het gamma wil hebben, terwijl vanaf 2024 elk model minstens één versie met een vorm van elektrische aandrijving zal kennen.


Publicité

Delen