ES: nieuw “wereldwijd” verleidingsmiddel van Lexus

ES: nieuw “wereldwijd” verleidingsmiddel van Lexus

Lexus heeft een eerste foto onthuld van de zevende generatie van zijn berline ES. Opmerkelijk is dat het model voor het eerst in zijn carrière ook op het Oude Continent verkrijgbaar zal zijn.

Een paar dagen voor zijn werelddebuut op het salon van Peking zien we hier de nieuwe ES berline van Lexus. Na een eerste foto van zijn “charismatische” radiatorrooster maken we vandaag kennis met de rest van het koetswerk van deze zevende generatie van de ES. Het model past in het midden van het Lexus-gamma, tussen de IS en de GS die we bij ons kennen. Lexus bevestigt tegelijk dat het van plan is om deze nieuwe generatie over de hele wereld aan te bieden. En dus ook aan Europese klanten: “Deze volledig nieuwe auto wil het concept ‘comfort’ voor luxeconsumenten overal ter wereld radicaal veranderen”, zo vertelt Lexus bij wijze van voorsmaakje.

TNGA-platform

Een andere grote première voor deze ES berline: hij staat voortaan op het TNGA-platform van Toyota. Die moderne basis is ingewijd door de jongste generatie van de Toyota Prius en werd ondertussen overgenomen door heel wat andere modellen uit de groep, zoals de C-HR of de toekomstige RAV4 en Auris. Qua motoren zal Lexus uiteraard vooral blijven inzetten op hybrides. Aangezien hij een neef is van de jongste generatie van de Amerikaanse Toyota Camry (die ook op het TNGA is ontwikkeld) zou het kunnen dat de nieuwe Lexus ES daar ook de hybride aandrijflijn met 2.5-benzinemotor van overneemt. Ten laatste op 25 april, wanneer hij zijn werelddebuut beleeft op het salon van Peking, leren we er meer over.

 


Publicité

Delen