Europa heeft te weinig laadpalen

Europa heeft te weinig laadpalen

In een nieuw rapport wijst het Europese milieuagentschap op een gebrek aan stimuli voor de uitbouw van een voldoende groot netwerk van laadpalen op het Oude Continent.

Slechts 10 van de 28 lidstaten van de Europese Unie bieden fiscale stimuli voor de plaatsing van laadpalen, zo stelt het Europese milieuagentschap AEE vast in een rapport. “Een voldoende grote laadinfrastructuur is vereist om bestuurders van deze zuiver elektrische voertuigen de garantie te geven dat hun verplaatsingsnoden op afdoende manier worden opgevangen en dat rijbereikangst wordt beperkt”.

Slechts 0,8 procent

Vandaag hebben elektrische auto’s in Europa een marktaandeel van slechts 1,4 procent. Tussen 2014 en 2017 werd een erg flauwe groei opgetekend van slechts 0,8 procent. De vereniging van Europese autobouwers ACEA heeft trouwens al gereageerd op het rapport van de AEE bij monde van haar secretaris-generaal Erik Jonnaert: “Hoewel alle constructeurs hun aanbod van elektrische auto’s uitbreiden, zien we helaas dat de marktpenetratie van deze modellen in Europa erg zwak is. Klanten zoeken een alternatief voor diesel en kiezen vaak voor benzine of hybride, maar springen nog niet massaal op de elektrische kar”.


Publicité

Delen