EV Concept: stekker-SUV van Cadillac

EV Concept: stekker-SUV van Cadillac

Ook Cadillac is op zijn beurt van plan om op de elektrische trein te springen. De conceptcar met de sobere naam “EV Concept” in Detroit kondigt het eerste elektrische model aan van het legendarische Amerikaanse merk.

 

Na Harley-Davidson maakt nu ook een ander legendarisch Amerikaans merk zich op voor een bocht richting elektromobiliteit: Cadillac. Op het salon van Detroit stelt het prestigemerk van General Motors namelijk een SUV voor met de eenvoudige naam EV Concept. Zoals zijn naam aangeeft wordt deze knappe vierwieler nog officieel voorgesteld als een concept. Maar Cadillac bevestigt wel dat het de auto in productie wil nemen.

Nieuw platform

Deze toekomstige SUV wordt niet alleen het eerste volledig elektrische model van Cadillac, maar hij wijdt ook een nieuwe platform dat is ontwikkeld voor elektrisch aangedreven modellen van heel General Motors. Veel details geeft Cadillac voorlopig niet prijs. We weten enkel dat het platform modulair is en dat het geschikt is voor aandrijving op de voor- of op de achterwielen, maar ook voor vierwielaandrijvers, en dat daarnaast verschillende batterijgroottes in de planning staan.

Wereldwijde carrière?

Cadillac laat nog niets los over de marktintroductie van zijn elektrische SUV. We weten echter al wel dat hij is bedoeld om “de cross-overmarkt in het hart te treffen en tegemoet te komen aan de wensen van klanten over de hele wereld”, zo zegt Steve Carlisle, de president van Cadillac. Dat zou kunnen betekenen dat deze toekomstige stekker-SUV ook naar het Oude Continent komt.


Publicité

Delen