Fabriek van elektrische auto’s in Gosselies?

Fabriek van elektrische auto’s in Gosselies?

De Franstalige krant L’Echo meldt dat Sogepa, de investeringsmaatschappij van het Waals Gewest, overweegt om 150 miljoen dollar te investeren in de oude Caterpillar-fabriek in Gosselies om de Chinese autobouwer Thunder Power aan te trekken.

 

Onze collega’s van L’Echo berichten op basis van informatie uit het Taiwanese economische magazine Digitimes dat de “Société wallonne de Gestion et de Participations” (Sogepa of “Waalse investerings- en participatiemaatschappij”) overweegt om 150 miljoen dollar (ongeveer 129 miljoen euro) te pompen in het bedrijf Thunder Power, van Taiwanese origine maar gevestigd in Hongkong. De bedoeling daarvan zou zijn om het bedrijf te overhalen om zijn productie van elektrische auto’s op te starten in de voormalige Caterpillar-fabriek in Gosselies.

Kenniscentrum

Volgens Digitimes zou dit ontwerpakkoord zijn getekend na een bezoek door vertegenwoordigers van Sogepa aan de Chinese fabriek van Thunder Power in Gangzhou. In het akkoord wordt niet alleen gesproken over de oprichting van een assemblagefabriek op de voormalige Caterpillar-site, maar ook over de inplanting van een Europees onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor de Chinese constructeur. Ter herinnering: Thunder Power wil in 2019 zijn eerste model, een elektrische berline, bij ons op de markt brengen.


Publicité

Delen